Osiguranje transporta i kasko

Sa kargo osiguranjem, odnosno osiguranjem robe u transportu, možete zaštiti robu od brojnih rizika kojim je izložena tokom prevoza, bilo da su u vezi sa samim transportom, kao što su saobraćajne nezgode, potonuće brodova, pad aviona itd. ili od opasnosti požara, elementarnih nepogoda, krađe, razbojništva i svojstava same robe.
Na ovaj način možete osigurati svu robu ili stvari koja se prevozi izvan i unutar granica Srbije, bilo kojom vrstom prevoznog sredstva: brod, železnica, kamion, avion, pošta.

Osiguranjem robe u transportu pokriva se gubitak ili oštećenje osiguranog predmeta usled: požara ili eksplozije, saobraćajne ili plovidbene nezgode prevoznog sredstva, zemljotresa, poplave, lavine, udara groma, oluje, krađe ili neisporuke celog koleta, pada osiguranog predmeta za vreme utovara ili istovara sa prevoznog sredstva. 

Važna napomena: CMR osiguranje ne pokriva sve rizike osiguranja robe u transportu, pa čak ni sve rizike odgovornosti vozara (prevoznika)!!!

KASKO

Visoka cena popravki i sve gušći saobraćaj samo su neki od razloga zašto je kasko osiguranje sve popularnije. Čak i kod automobila starog preko 10 godina, zamena novog branika i prateća popravka mogu da prelaze 100.000 RSD, što je jasan razlog da je kasko polisa više nego neophodna.

Zašto Kasko osiguranje?